مطالبی که در مقاله گوگل آنالیتیکس مطالعه میکنید:
کاردبرهای فوقالعاده گوگل آنالیتیکس
روش ثبتنام و اتصال گوگل آنالیتیکس به سایت
معرفی یک پلاگین عالی برای استفاده از گوگل آنالیتیکس
گوگل آنالیتیکس یا تحلیلگر گوگل پرکاربردترین و دقیقترین ابزاری است که شما را در بررسی عملکرد سایتتان ، یاری میکند . این ابزار قدرتمند گوگل ، اطلاعات فوقالعاده مفید و باارزشی را در اختیار شما قرار میدهد و شما با استفاده از این اطلاعات میتوانید کسبوکار آنلاین خود را ارتقا دهید، که در این مقاله به برخی از آنها اشاره میکنیم.
گوگل آنالیز چه اطلاعاتی در اختیار شما قرار میدهد؟
گوگل آنالیتیکس چطور به شما کمک میکند؟
گوگل آنالیز تقریبا هر اطلاعاتی که شما برای تحلیل حرفهای از سایت نیاز دارید را در اختیارتان قرار میدهد. شما میتوانید به طور لحظهای از بازدیدهای سایت خود مطلع شوید و همچنین تعداد صفحات دیده شده به ازای هر بازدید کننده و مکان جغرافیایی آنها را بر روی نقشه و به صورت جغرافیایی ببینید و با کلیک بر روی هر نقطه ، آمارهای دقیقی از بازدیدهای سایت داشته باشید.
منابع ترافیک
ویژگی دیگر گوگل آنالیتیکس مشخص کردن منابع ترافیک سایت شما میباشد؛ به این صورت که با این ابزار شما دقیقا متوجه خواهید شد که بازدید کنندهها چگونه و از کجا به سایت شما هدیت شدهاند و منبع اصلی تامین ترافیک سایت شما ، کجاست! مثلا شما متوجه میشوید که از 100 بازدید امروز سایت شما چند نفر از گوگل وارد شده و بیشتر به کدام صفحات رفتهاند! گوگل آنالیز تمام این آمارها به صورت نمودارهای زیبا در اختیار شما قرار میگیرد.
واژههای کلیدی
گوگل آنالیتیکس، تمام واژههایی را که در هنگام جستجو توسط بازدیدکنندگان استفاده شده است، در اختیارتان قرار میدهد. بنابراین شما میتوانید ببینید کاربران اینترنت، به دنبال چه چیزهایی هستند و محتویات سایت خود را مطابق آن تغییر دهید. با استفاده از این روش شما میتوانید صفحات خود را بهینه سازی کنید و خیلی راحت بازدید کنندهها را به سایت خود هدایت نمایید.
رفتار بازدیدکنندگان
آیا میخواهید بدانید کدام صفحات سایتتان، دلنشین و کدامها خستهکننده هستند؟! گوگل آنالیتیکس، اطلاعات دقیقی از رفتار بازدیدکننده در اختیارتان قرار میدهد. میتوانید ببینید بازدیدکنندگان معمولا از کدام صفحه سایت، خارج میشوند و بیشترین مراجعه به کدام صفحات است. اطلاعات دیگری مانند مدت زمان بازدیدها، متوسط صفحات مشاهده شده توسط هر بازدیدکننده و نرخ خروج نمایش داده میشوند.
با استفاده از این ابزار قدرتمند شما میتوانید به حجم عظیمی از دادههای آماری کلیدی و مهم هر یک از صفحات وبسایت خود دست یابید و دریابید بازدیدکنندگان به کدام یک از لینکها ، توجه بیشتر نشان دادهاند و چگونه با وبسایت شما در تعامل بودهاند.
نرخ خروج نیز عامل مهمی در بررسی کیفیت سایت است. نرخ خروج نشان میدهد که چند درصد از بازدیدکنندگان با دیدن سایتتان از همان صفحه اول خارج شدهاند و هیچ صفحه دیگری را مشاهده نکردهاند. در سایتهای حرفهای این عدد باید درصد بسیار کمی باشد.
با این ابزار منحصربهفرد شما میتوانید کاربران وفادار خود را شناسایی کنید و تعداد بازدیدهای هریک از آنها را به طور دقیق بدانید . در نتیجه میتوانید با پیشنهادهای ویژهای که طراحی میکنید باعث فروش بیشتر به این کاربران شوید.
شناسایی بازار هدف
شما میتوانید بازدیدکنندگان وبسایت خود را برمبنای مشخصات فیزیکی از قبیل سن، جنسیت و نژاد، محل زندگی و سایر ویژگیهای آماری گروه بندی کنید. اگر بخواهید دادههای حاصل از این دسته بندی را مورد بررسی قرار دهید، کافی است به منوی اصلی رفته و گزینه “Audience” را انتخاب کنید و بر روی “Intersts” یا “Demographic” کلیک کنید. این کاربرد بسیار مفید برنامه گوگل آنالیز گزارش های اختصاصی در مورد دسته بندیهای صورت گرفته در اختیارتان قرار میدهد.
سرعت سایت
یکی از اساسیترین و ضروریترین جنبههای یک سایت سرعت بارگیری (loading) آن است. اغلب کمپینهای SEO تمام تمرکز و توجه خود را به سرعت سایت معطوف میکنند تا با یک تیر دو نشان بزنند؛ از یک سو تجربه کاربری بهتری برای بازدیدکنندگان به ارمغان آورند و از سوی دیگر رتبه کلی سایت را ارتقا دهند.
برای ارزیابی سرعت وبسایت خود کافی است به آیتم “Site Speed” مراجعه کنید. بر روی Behaviour -> Site Speed -> Overview کلیک کنید تا به اطلاعات مربوط به سرعت لود شدن وبسایت خود دست یابید و حتی با رفتن به قسمت “Speed Suggestions” در زیر مجموعه “Site Speed” میتوانید امتیاز سرعت بارگیری صفحات پربازدید خود را به ترتیب مشاهده کنید و برای اصلاح و بهبود آنها طبق پیشنهاداتی که خود گوگل آنالیتیکس ارائه میکند اقدام کنید.
گوشی هوشمند
دسترسی به وضعیت عملکرد سایت در گوشی (گوشیهای هوشمند در حال حاضر در دیجیتال مارکتینگ بسیار مهم هستند، چرا که در وهلهی اول بخش عمدهای از کاربران وبسایت از طریق موبایل وارد وبسایت میشوند. لذا گوگل آنالیتیکس با دادن گزارشی از وضعیت عملکرد سایت در گوشی میتواند کمککننده باشد.)
مراحل نصب و فعالسازی گوگل آنالیتیکس
استفاده از این سرویس کاملا رایگان است و اگر دارنده سایت هستید با عضویت رایگان، میتوانید شروع به استفاده از این سرویس کنید. اگر در جیمیل اکانت دارید، کار یک مرحله سادهتر است و حتی نیازی به پرکردن فرم عضویت ندارید و کافی است با نام کاربری و رمز جیمیل وارد شوید و اطلاعات مربوط به سایت خود را وارد کنید.
برای این کار به آدرس http://www.google.com/analytics مراجه کرده و گزینه «Sign Up Now» را انتخاب کنید. پس از اتمام مراحل ثبت نام، چند خط کد در اختیار شما قرار میگیرد که باید در سورس (Source) صفحه اول سایت خود اضافه کنید. این کار بسیار اسان است. کافی است به ftp سایت خود مراجعه کنید ( اطلاعات ftp در زمان خریداری هاست برای شما ارسال شده است) و صفحاتی را که میخواهید در سیستم آمارگیری منظور شوند، دانلود کنید و سپس آنها را با یک برنامه مشاهده متن مانند نت پد، باز کنید و کدی را که گوگل آنالیتیکس در اختیارتان قرار داده است در آن صفحه اضافه کنید. گوگل آنالیز محل دقیق اضافه شدن کد را نیز، به شما میگوید.
البته اصلا نگران نباشید اگر به کدنویسی مسلط نیستید، خیلی راحت با نصب پلاگین Simple Universal Google Analytics تمام این کارها بهصورت اتوماتیک بر روی سایت شما انجام میشود فقط کافی است که Tracking ID که گوگل آنالیتیکس به شما داده است را در تنظیمات پلاگین(که کاملا محل آن مشخص است) وارد کرده و ذخیره کنید. این پلاگین کدهای موردنیاز را به هدر تمام صفحات سایت شما اضافه میکند و ازاین بهبعد هم هر صفحهای به سایت خود اضافه کنید کد موردنظر به آن اضافه میشود و دادههای آن در گوگل آنالیز قرار میگیرد.
استفاده از افزونه Google Analytics by MonsterInsights

افزونه Google Analytics by MonsterInsights یک پلاگین فوقالعاده قدرتمند میباشد که کار شما را برای استفاده از گوگل آنالیتیکس بسیار راحت کردهاست؛ از مزایا و ویژگیهای این پلاگین میتوان به جمعآوری وسیع اطلاعات و ارائه آن به صورت نمودار و گزارشهای جامع اشاره کرد که شما را از هر پلاگین و سرویس دیگری بی نیاز میسازد.
گوگل آنالیتیکس یکی از مهمترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است که تقریبا بدون استفاده از آن، شانس موفقیت در بازاریابی آنلاین بسیار کم خواهد بود.
2 دیدگاه
اکبر محبی
عالی بود موفق باشید.
مدیر سایت
از توجه و پیگیری شما سپاسگزاریم!